Murals del Dia Internacional de la Pau Imprimeix
dilluns, 21 de febrer de 2011 11:36

Activitat realitzada des de la matèria de Visual i Plàstica

El passat dilluns 31 de gener de 2011, 24 alumnes 2n d'ESO i una alumna de 4t d'ESO col·laboraren en la realització d'un  parell de murals simbòlics per commemorar el Dia de la PAU a l'IES S'Agulla de Blanes.

Objectius dels murals

Fomentar en la comunitat educativa la ressonància del que significa cultivar la pau en el dia a dia.

Treballar visualment tots els recursos possibles per que una imatge s'expliqui a sí mateixa sense necessitat d'intermediaris, i estant exposada ofereixi la possibilitat de ser interpretada de mica en mica pels seus observadors, enriquint d'aquesta manera llur capacitat de comprensió i d'expressió visual.

Descripció dels murals

El sorgiment d'aquests dos murals fou espontani tan en la idea com en el procediment. Introduirem un exercici voluntari sobre coloms en ple vol a l'aula i després realitzarem un fons imminentment simbòlic sobre el tema de la Pau a nivell mundial (una arbre i la Terra). Els alumnes tingueren la brillant idea de substituir les fulles de l’arbre per empremtes de les seves mans. Les arrels, endinsades en el globus terraqüi, representen un dels símbols més coneguts dels anys 70 sobre el tema de la pau.

El clima de treball fou especialment bo entre tots els col·laboradors tan en el procediment, com en la realització i en la recollida del material.


Darrera actualització de dilluns, 21 de febrer de 2011 12:03